Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Alnatura - Glückstee

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ezúttal egy Rooibos teát mutatok be, Alnatura márkájút. Ez a tea tehát, egy Rooibos tea, kakaó darabokkal, és vanília ízesítéssel. A tea neve: Glückstee – ami magyarul szerencse teát jelent.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát ajándékba kaptam, talán tavaly, és nagyon megszerettem, úgyhogy már a második dobozzal fogyasztom belőle. A dm drogériákban lehet vele találkozni, német import termék.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Ízléses dobozkába van csomagolva, húsz filter beltartalommal. A doboz színvilága (barnás) megy a tea fajtájához és íz világához. A filterek is világosbarnák, bár ezeken a felirat csak németül szerepel, a dobozon van csak magyarul.

 

Illat: A dobozt felnyitva már a filterezett teáknak is rettenetesen édes, csokis-kakaós, vaníliás az illata. Mögötte megbújik egy icipici Roiboos, de nem ez a domináns. Forró vízzel felöntve csak erősödik a csokis-kakaós vonal, a vanília enyhül, a Rooibos pedig harmonizálja az édes illatok kavalkádját.

 

Íz: Az előírt áztatási idő betartása után (5 perc) egy nagyon finom teát kóstolhatok. A Rooibos íze itt már erőteljes, nincs annyira elnyomva, mint az illatoknál. Ez és a kakaó íze uralja a teát, a vaníliát csak második kortyra halványan érezni.

 

Szabad asszociáció: Csokis süteményt idéz az illata.

 

Összesítés: Nagyon szeretem ezt a teát, szerintem nagyon finom. Mikor először elolvastam a dobozát: kakaós tea, kicsit csodálkoztam és fenntartással viseltettem iránta, de ez teljesen elmúlt amint lefőztem az első adagot belőle. Különleges íz világú, lágy, édes tea, ami édesítés nélkül a legjobb szerintem (esetleg tejjel, aki szereti).

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet