Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Angyali Csók tea 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy "Angyaloknak készült zöld és fehér tea keverék, papayával, rózsavirággal, maracujával és eperrel." Van benne tehát: zöld tea (Sencha), fehér tea (Lung Ching és Pai Mu Tan) papaja, ananász, rózsa szirmok, eper darabok. Mennyei!  A tea neve – Angyali csók – igazán harmonizál ezzel a lágy teával.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát először a (teaházaknál is említett) Gödöllői Tűztorony kávéházban kóstoltam, ahol nagyon sok szálas tea is kapható. (De beszerezhető még az Oxalis teaboltjaiban és a Bigben teaházban.) Nagyon ízlett, és szerettem volna venni, de mikor én mentem, nem volt nekik. Aztán nem sokkal később, kaptam az egyik barátnőmtől belőle egy zacsival.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A teát ízléses arany zacsiba töltötték, ami dupla rétegű, aromazáró. Rá egy matricát ragasztottak, amire kézzel írták rá a tea nevét és az elkészítési javaslatot. A tea: a tealevelek kis tűkké sodortak, fehér és zöld színűek, látni benne a szárított gyümölcs darabokat is. Szemet gyönyörködtető látvány. (Mostmár a képen is látható fémdobozban tartom, hogy megőrizze aromáját.)

 

Illat: Mesés illata van. Füves, lágy, igazi keleti tea illat. Légies és könnyed, akár egy angyalszárny. A gyümölcsök aromája inkább felöntéskor tör felszínre, de halványan „szárazon” is érezni.

 

Íz: Nagyon lágy, kellemes ízélmény, füves, mesés, édeskés, lágy, harmonikus gyümölcs ízzel. Nagyon-nagyon bejön. 70 fokos vízzel kell felönteni a fehér tea tartalma miatt, és 3 percig áztatni. Én 4-5 percet hagytam benne, de ez nem rontotta el a teát, nem lett kesernyés, csak jobban előjött az íz. Egy csapott teáskanál tea teljesen elég volt egy 2,5 dl-es csészébe. A tealevelek a szűrőben hatalmasra duzzadtak és kinyíltak. Még egész tealeveleket is találtam benne. Tényleg csodás.

 

Szabad asszociáció: Rászolgált a nevére. Tényleg angyalok jutnak az eszembe róla.

 

Összesítés: Nagyon különleges, finom tea. Nem tudom hogy lehet-e még kapni, de ha igen, mindenképpen ajánlom kipróbálásra minden tearajongónak. Kihagyhatatlan élmény. Angyali illat és íz kavalkádja.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet