Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Fit+Vital - Málna - Karamella tea

Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy málnás-karamellás gyümölcstea. A neve fit+Vital egy Müller teamárka neve, amit máshol nem láttam még. (Valószínűleg nem is lehet kapni.)

Honnan?/A tea története: Mint már írtam, a Müllerből származik, ott vettem nem is olyan rég. Elég olcsó tea (azt hiszem 289 Ft volt), lévén sajátmárkás cucc, de én szoktam kísérletezni ilyenekkel is, úgyhogy beszereztem egy dobozzal.

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A tea egyszerű, piros-fehér dobozban van, rajta a málna, és barnacukor/karamell képével. Magyar felirat csak a ráragasztott címkén van, egyébként az egész csomagolás német. 20 db filter lapul a csomagban, azok is egyenként papírborítékbe csomagolva. Semleges az első benyomás.

Illat: A tea illata, édeskés, gyümölcsös. Először nehéz beazonosítani a málnát, de forró vízzel felöntve már más a helyzet, azonnal érezni. Kissé savanykássá is válik a tea a gyümölcstől. Színe gyönyörű rózsaszínes-piros, igazi gyümölcstea szín.

Íz: Ízre igazán kellemes. Első kortyra érezni mindkét alkotót. A málna kellemes gyümölcs aromája ott van minden kortyban, ugyanakkor olyan mintha olvadt cukorba mártottuk volna a gyümölcsöt, kellemes édes is egyszerre. A savanykás-édes egyensúly szerintem majdhogynem tökéletes, további édesítést véleményem szerint nem igényel, a karamell, cukor darabkák gondoskodnak erről. Természetesen aki édesen szereti, tehet még bele cukrot, vagy mézet. (Barna cukrot is akár, az szerintem remekül illene az ízéhez.) Nagyon finom jeges tea is készíthető belőle (kipróbáltam).

Szabad asszociáció: cukorba mártott gyümölcsök

Összesítés: Nekem nagyon tetszik ez a tea. És nemcsak azért, mert édesszájú vagyok, hanem mert igazán különleges, savanykás, mégis édes gyümölcstea. Ajánlom bátran bárkinek, melegen, jegesen, édesítve vagy anélkül, bárhogyan.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet