Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Ide felsorolom a legfontosabb és általam is ismert gyógyteákat és hatásukat.

 


 

 

Kamilla tea - A kamilla tea, a leginkább ismert és legtöbbet használt gyógynövény teánk. Szinte mindenki ismeri valamelyik pozitív hatását. Nem véletlenül, hiszen nagyon sok van neki, akár külsőleg, akár belsőleg alkalmazzuk. Gyulladásgátló hatású, enyhíti a köhögés illetve légúti fertőzések tüneteit, illetve gyermekek alhasi görcseinek és menstruációs görcsök enyhítésére is használható.

 


  

 

 

Cickafarkfű tea - Sokféle betegségre nyújt segítséget, de mégis, elsősorban a női bajok jótevőjeként tartják számon. A cickafark tea fogyasztása segít számos női betegségen, például a menstruáció rendszerezésén, meghozatalán stb. A cickafark teás ülőfürdő enyhíti a petefészek gyulladásos megbetegedését, és megszünteti a fehérfolyást. Sőt ez az ülőfürdő sikerrel alkalmazható felfázás esetén is. Ilyen esetekben a fürdő mellé napi két pohár cickafark tea fogyasztását is ajánlani szokták. További pozitív hatásai: étvágyjavító, emésztést segítő, kiváló fejfájásra és migrénre, erős vértisztító, fokozza a vérképződést, enyhülést hoz gyomorégés és gyomorvérzés esetén is.

 


  

 

Gyömbér tea - A gyömbér teát már évezredek óta alkalmazzák gyógyászati célokra. Hatásos segítség hányingerre, megfázásra, különböző ízületi fájdalmakra, emésztési problémákra, és segíthet a dohányzásról való leszokásban is. (Ezenkívül hatásos afrodiziákumként tartják számon mind nyers, mind fűszer, mind tea formájában.)

 


 

Orbáncfű tea -  Nyugtató hatásánál fogva enyhíti a depressziót, az idegeskedést, és jól orvosolja az álmatlanságot is. Jól alkalmazható fájdalomcsökkentésre, különösen gerinc és reumás fájdalmakra. Jó vérszegénység esetén is, illetve csillapítja a fejfájást, és remek gyulladásgátló.

 


 

Borsmenta tea - Hatásos meghűlés, nátha, influenza, torokgyulladás, rekedtség, étvágytalanság esetén. Alkalmazzák még ideges gyomorgörcs, idegesség és nehezen induló menstruáció elősegítése esetén is. Ezenkívül étvágyjavító, idegnyugtató, görcsoldó, epeműködést serkentő, szélhajtó, fájdalomcsillapító, erősítő, fertőtlenítő.

 


 

Körömvirág tea - Kiválóan tisztítja a testet, jótékonyan hat a gyomor-, és bélbetegségekre, jól oldja a görcsöt, és fertőtlenít is. Mérsékli a lázat és enyhíti a torokfájást. Kiváló sebgyógyító szer, és alkalmas bőrkiütések, bőrégés kezelésére is. Immunerősítő.

 


 

Csipkebogyó tea - A csipkebogyó gazdag egészségvédő hatóanyagokban. A csipkebogyó tea pozitív hatásai a következők: immunerősítő, jól alkalmazható lázas, náthás állapotok enyhítésére, influenza megelőzésére, enyhe hashajtó, gátolja a meszesedést.

 


 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet