Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Lipton Piramis - Maracuja - Málna tea

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea a Lipton Piramis kollekciójából való, ízesített fekete tea, maracuja -  málna ízzel. Összetevő a csomagolás szerint: fekete tea, maracuja-málna aroma, málna darabok, maracuja darabok, banánpüré. Azt mondják ez a piramis filter azért jobb, mint a normál filter mert „segíti a tealevelek, a gyümölcsdarabok, a herbáriák és a fűszerek aromájának jobb kioldódását.”

 

Honnan?/A tea története: Ebből a teából először ajándékba kaptam egy dobozzal, amikor éppen csak megjelentek a boltokban ezek az új piramisos teák, mivel én minden újra vevő vagyok. (Egyébként tetraéder, nem piramis. xD) Nagyon megtetszett a tea, ezért most szereznem kellett egy új dobozzal, immár a harmadikkal. Bármelyik nagyobb élelmiszer boltban találkozhatunk ezekkel a teákkal, én is ott vettem. Áruk a 350 Ft-tól egészen a 700 Ft-ig terjed.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A doboza is úgy, a téglalap alakú teásdobozok helyett ez állított, magasabb és keskenyebb dobozban van. A doboz le van fóliázva, hogy tartsa az aromát, de a dobozon belül a filterek nincsenek sehogy sem csomagolva. A filterek selymes, szintetikus anyagból készültek, nem papírból. A lógató szál rá van ragasztva a filterre, amit egy apró mozdulattal letéphetünk, és már lógathatjuk is a teát a forró vízbe. Jól látszik, hogy a piramis-filterben nagyobb darab tealevelek vannak, mint egy normál filterben, ami már vizuálisan is gyönyörködtet. Mindent összevetve pozitív az első benyomásom.

 

Illat: Ahogy felnyitom a dobozt, rögtön megrohan a tea illat, ami nem is csoda, hiszen ezek a filterek nincsenek még külön papírba, vagy aromazáró fóliába csomagolva. Nagyon kellemes, füves fekete tea illatot érzek, édeskés banán illattal és málnával. Ahogy felöntöm forró vízzel, megjelenik a maracuja aromája, gyümölcsösen, frissen és hozzáadódik az illat kavalkádhoz.

 

Íz: Ízre azt mondanám, hogy ez egy nagyon különleges ízű fekete tea. Frissítő gyümölcs aromás ital, mégis megmarad a jól ismert minőségi fekete tea levelek íze. A tea levelek kinyílnak a vízben, és megnőnek, ami véleményem szerint tényleg befolyásolja az aromák jobb kioldódását, így a tea ízét is. Mindkét gyümölcsöt érezni, talán a maracuját kicsivel jobban. Ízre a banán ízéből már nem sok marad meg, csupán az édeskés utóíz sejtet némi banánt.

 

Szabad asszociáció: Teaültetvények jelennek meg lelki szemeim előtt, ahogy iszom ezt a teát.

 

Összesítés: Mint ahogy az elején is írtam, nekem nagyon bejön ez a tea. Ízesítés nélkül iszom (mint ahogy azt általában szoktam), mert kissé édeskés, a banán ízétől és a maracuja aromától. Nagyon finom összeállítás, ami biztosan elnyeri a különleges ízek kedvelőinek tetszését. Aki szereti, ízesítheti mézzel, fehér vagy barna cukorral, citrommal. Tejet nem ajánlanék hozzá, mert a gyümölcs aromákhoz, gyümölcs darabokhoz nem igazán illik az íze.

 

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet