Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Milford - Oh happy day tea

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ezúttal egy Milford gyümölcsteáról fogok részletesebben írni. A tea neve: Oh-happy-day-Tee, ami ugye fantázianév, mégis illik ehhez a gyümölcsös, különleges teához. A teában van: hibiszkusz, alma, édes málnalevél, narancsszirom, narancsdarabok, természetes aroma, dinnye darabok, kivi darabok, ananász darabok.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát egy Müller drogériában szúrtam ki, aminek hatalmas tea részlege van, és gyakran nézelődöm ott. Mikor megláttam, nagyon tetszett az érdekes gyümölcs összhatás, amit a neve takart, így megvettem.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A doboz fiatalos csomagolása, amin lányok vannak és gyümölcsök, érdekes és megragadja az ember tekintetét. A filtereket sárga papírtasakokba csomagolták egyesével. 20 db van egy dobozban. Pozitív első benyomás.

 

Illat: Szárazon már a filtereken is érezni a tea dinnye és ananász illatát. A kivi csak felöntéskor érvényesül jobban, ekkor kioldódik a teából az összes gyümölcs illat.

 

Íz: Savanykás, friss gyümölcs íz, akár egy gyümölcslé. 5-8 perc áztatást ír elő a gyártó, amiből én a 8 percet vettem alapul, lévén gyümölcstea. Az áztatási idő letelte után aztán egy igazi üdítő élményben volt részem. Szeretem a dinnye ízét, a narancsét, a savanykás kiviét, és az ananászét is. Finom.

 

Szabad asszociáció: Gyümölcslé. De nem bolti, hanem a frissen facsart.

 

Összesítés: Nagyon jó, finom tea. Nekem ízlett, ízesítetlenül ittam, de aki szeretné, tehet bele egy kis cukrot. Mézet nem ajánlanék hozzá, mert elnyomja a gyengédebb gyümölcs aromákat. De persze mindenki úgy élvezi, ahogy neki tetszik. Szerintem érdemes kipróbálni.

 

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet