Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Salida Del Sol

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea egy zöld mate tea, citromfű darabokkal és gyümölcs aromákkal. A weboldali ajánló szerint leheletnyi narancs és maracuja aromával.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát kimérten vettem (50 grammot) Budapesten, az Astorián található Teásboltban. Kedvelem a matét, így gondoltam kipróbálom ezt az ízkombinációt is. Döntésemben az is közrejátszott, hogy mindössze 360 Ft-ot fizettem 5 dkg-ért, így mindenképpen hoztam belőle kóstolót.


Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolásra nem lehet panasz. Kis zöld teás tasak, ami természetesen aromazáró. A csomagoláson külön matricán fel van tüntetve a tea neve, összetevői, a hátoldalán pedig a forgalmazó hely, és hogy honnan származik a tea. Látványra szép mate darabkák, és aprított citromfű. Nincs porrá törve a tea, ami jó pont. Épp megfelelő nagyságú az összetevők mérete, hogy még pici teaszűrőbe sem gond beletenni. Pozitív első benyomás.

 

Illat: A tasakot kinyitva a citromfű nyugtató illata keveredik a mate jellegzetes, füves illatával. Nagyon kellemes. Forró vízzel felöntve aztán erősödik a mate illat, mellette halványan a citromfű gyógynövényes, enyhén citrusos felhangja. A tea színe zöldes árnyalatú.

 

Íz: Ízében az alkotó elemek ízei keverednek, körülbelül azonos arányban. Elsősorban azonban inkább matés, mint citromfüves, halványan pedig egy kis narancsos utóízt érezni. Ez utóbbi nem túl erős, csak sokadik kortyra tűnik fel, ha nagyon figyelünk azonban észre lehet venni. Maracuját én nem éreztem. Összességében viszont szerintem remekül illik a zöld matéhez a citromfű íze, nagyon jól eltalált kompozíció.

 

Szabad asszociáció: Ízéről és illatáról egy tágas, füves rét jut eszembe, ahol hosszú fűszálakat lenget a szél.

 

Összesítés: Nekem nagyon ízlett ez a tea. Matéból én inkább az ízesítetteket szeretem, szeretem feldobni valamivel a megszokott mate ízt. Én munkában szoktam fogyasztani, mivel a mate rendkívül élénkítő, és ébren tart, amikor nagyon fáradt vagyok. Szerintem megérte az árát, ízlett.

 

 

/kép forrása: http://teasbolt.hu/bolt/index.php/mate-teak/salida-del-sol.html/

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet