Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Teekanne - Feketeribizli - citrom tea


Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy feketeribizlis gyümölcstea keverék citromos ízesítéssel. A felirat szerint: Ez a kiváló minőségű gyümölcstea természetes állapotú, ízletes napon érett gyümölcs, valamint finom feketeribizli darabok és citromaroma keverékéből áll. Összetevői: hibiszkuszvirág, csipkebogyó, narancshéj, alma, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, citrom aroma, feketeribizli aroma, citromhéj, feketeribizli bogyó, bodzabogyó.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát már régóta látom a boltokban, mivel nem egy új íz, viszont eddig nem próbáltam ki. A családom nagyon szereti a feketeribizli teát, és én már kicsit untam, úgyhogy nagyon sokáig nem is érdekelt nagyon ez a tea. Most viszont valamiért kedvet kaptam hozzá, így vettem egy dobozzal.

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Mint a képen is látható, szép ízléses, lila dobozkában van, amiből egy kis darab kitépésével adagoló dobozt is csinálhatunk. A filterek egyenként borítékolva vannak, 20 darab található belőlük a dobozban. Részletes magyar felirat és ismertető is van a dobozon. Nagyon pozitív az első benyomásom.

Illat: Már a dobozról a fóliát levéve is rettenetesen intenzív illat csapja meg az ember orrát. Nagyon finom illata van a teának így szárazon is, a dobozt felbontva szinte megrohan a gyümölcsillat. Mikor kinyitottam vagy percekig csak szaglásztam, és időről időre, ahogy elmegyek a teás polcom mellett, le kell vennem és megszagolnom, annyira jó illata van. Forró vízzel felöntve pedig csak fokozódik az élmény, a két illat most nem különül el ennyire, együtt érezni a citromos és a fekete ribizli ízét, kissé talán a hibiszkuszét is, de ebben az esetben nagyon ideillő.

 

Íz: Első kortyra savanykás, fanyar, bogyós gyümölcs íz az, amit érzek, aztán a második kortyra a citrom is feltűnik ebben a lágy savanykás ízben.  A tea színe is az ízzel harmonizál, pirosas, sárgás, sötét színű italt kapunk, ami igazán különleges ízű.

Szabad asszociáció: Ami eszembe jut róla: függőágyamban szunyókálva olvasni és ezt a teát kortyolgatni. Olyan nyugodt, késő nyári nap íze van. Indián nyár.

Összesítés: Nagyon finom, bátran ajánlom a gyümölcsteák kedvelőinek a nap bármely szakaszában. Mivel 100% gyümölcstea, gyerekek és kismamák is fogyaszthatják, mert nem tartalmaz koffeint.  Én délelőtt, és kora délután szoktam inni, mert a gyümölcsök miatt evés után nagyon jól esik nekem. Nem ízesítettem, de mivel elég savanykás, aki szereti édesítheti mézzel vagy cukorral, ízlés szerint.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet