Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Tesco - Summer Dreams tea


Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea a Tesco sajátmárkás vegyes gyümölcsteája. A hibiszkusz alapú teában szamóca aroma és szamóca darabok mellett, ribizli, alma, feketeberkenye, édesgyökér és cikória is megtalálható.

 

Honnan?/A tea története: Ehhez  a teához furcsa módon jutottam hozzá. Éppen vásároltam Anyukám étkezési jegyeiből a hétvégi menühöz, és a kasszánál kiderült, hogy mivel nem tudnak visszaadni a jegyből, még kellene a kosárba 250 „forintnyi dolog, így visszaszaladtam és ezzel a teával tértem vissza, mivel ez pont annyi volt. Nem szándékoztam ilyet venni, mivel nem vagyok valami jóban a sajátmárkás termékekkel, de aztán mégis meggondoltam magam, hátha alapon. Csalódtam már híres, nagy márkás teában, talán most egy kevésbé márkás darabban fogok pozitívan csalódni. Szóval megvettem, hazavittem és le is főztem rögtön egy adagot, kóstolás céljából.

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A tea csomagolása szép. Ezt azért emelném ki, mert a sajátmárkás termékek esetében nem nagyon szoktak nagy gondot fordítani a külsőségekre, lévén olyan olcsó, hogy „úgyis megveszik” címszóval. Ez viszont szépen van csomagolva. Ahogy a képen is látszik, a teadobozon gyümölcsök, és egy teát kortyoló nő képe. Egész pozitív. A filterek odabenn szépen sorakoznak, 20 darab, nem úszófilter, ami máris pozitívum, hiszen ezek az „olcsó” teák azok szoktak lenni. A filter nincsen csomagolva, csak a dobozon van külső fólia.

 

Illat: Mesés illata van. Tényleg. Levéve a fóliát, már a tea filtereknek szárazon is, de forró vízzel felöntve még inkább. Gyümölcsös, aromás, édes illat, ami nekem nagyon bejött. Ha hasonlítgatnom kéne, a Gárdonyi teaház gyümölcsteáihoz tudnám hasonlítani, azoknak ilyen az illata.

 

Íz: Az íze rögtön megtetszett, ahogy először kóstoltam. Annyira erős a gyümölcs aromája, hogy egy két decis bögrébe sok az egy filter, ami általában éppen jó szokott lenni, mert bitangerős, savanykás lesz a tea tőle. Egy másfél literes kancsóba 2 db filtert tettem, és így is nagyon erős aromájú italt kaptam. Egy filter egy fél literes bögrébe lett ideális, bár ez csak saját vélemény. Szamóca, ribizli, édeskés gyümölcsök íze dominál a teában, a színe vörös, mélypiros, gondolom a gyümölcsöktől és a hibiszkusztól. Viszont az íze kevésbé hibiszkuszos, ami jó pont.

 

Szabad asszociáció: Gyümölcskocsonya, nyári gyümölcssaláta ugrik be az ízéről, amit nyáron nagyon szívesen fogyasztok.

 

Összesítés: Kellemes csalódás volt ez a tea. Azóta több dobozzal is elfogyott belőle, mert a családomnak is nagyon ízlett. Ugyan tudom, hogy ez az íz főleg aroma, és kevés részben valódi gyümölcs (tekintve a tea árát és az összetétel leírását), mégis nagyon eltalálták. Tetszett. Tetszik.

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet