Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Gárdonyi Teaház - Fresh - Ízesített zöld tea

 

 

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea a Gárdonyi teaház különleges wellness teája, ami ízesített zöld tea. A felirat szerinti összetevői: bio zöld tea (71%), borsmenta, aroma (ananász,grepfruit), ginseng, gyömbér.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát egy bevásárló körutamon vettem (Auchanban), mert már nagyon régóta vadászom rá, csak eddig nem vettem meg, a csomagolása miatt.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Nagyon sokáig nem voltam hajlandó megvenni, mert a csomagoláson Béres Alexandra ajánlgatta a teát, én pedig nem rajongok érte (sorry ez van). De pár hete láttam a boltokban a teát új csomagolásban, amin már nem szerepel az előbb említett fittness lady, úgyhogy beruháztam egyre. :) A tea ízléses zöld dobozban van, az aromazáró csomagolás filterenként alap, és nagyon szép. De még ezeken az aromazáró fóliákon keresztül is érezni az tea erőteljes illatát. Úgyhogy nagyon pozitív az első benyomásom.

 

Illat: Már a lefóliázott doboznak is remek az illata. Aztán kibontva a filtereknek is nagyon finom illata van, a ginsenget az ananászt és a grepfruitot egyszerre érezni rajta. Aztán a teát leöntve forró vízzel még jobban kiteljesedik az élmény, érezni benne a finom, igazán minőségi zöld teát és a gyömbér aromáját is.

 

Íz: Az íze kellemes, könnyed, frissítő gyümölcsös zöld tea íz. A grepfruit és az ananász dominál, a zöld teával egyetemben, mellékízként kicsit a borsmenta és a gyömbér.. aztán a ginseng is feltűnik. Nagyon kellemes, szerintem csodálatos ízélmény. Érdemes kipróbálni.

 

Szabad asszociáció: Nyári reggel, napfelkelte, napsugár jut eszembe róla.

 

Összesítés: Nagyon finom tea, minőségi, igazán megéri az árát. (6-700 Ft körül van a boltokban, ami egy minőségi filteresnél egész jó, mondhatni jutányos ár.) A gyártó honlapjáról 500 Ft körüli összegért rendelhető viszont. Wellness tea, azért mert sok jótékony hatása van, mind a zöld teának, mind a ginsengnek, mind a borsmentának, mind a gyömbérnek. Viszont fogyókúrás hatását én nem vettem észre, pedig előszeretettel fogyasztom. (Valószínű a zöld tea miatt kerül ezzel összefüggésbe, ami ugye zsírégető.) Bátran ihatja bárki, aki szereti a különleges ízeket, illetve aki egy kis felfrissülésre vágyik. Én nyári teaként iszom, mert frissítő a nagy melegben is, de bátran fogyasztható bárhol, bármikor.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet