Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Ízisz - Sárgabarackos gyümölcstea

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea, mint a neve is mutatja, egy finom gyümölcstea. Összetevői a zacsin lévő felirat szerint: mazsola, hibiszkuszvirág, narancshéj, eperlevél, aszalt sárgabarack kocka, körömvirág szirom, természetes aroma.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát szintén ajándékba kaptam. Nem teabolti, kereskedelmi forgalomban (szupermarket, ilyesmik) is kapható kimért tea.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Átlátszó csomagolásban van, így látszanak az összetevők a zacsin keresztül. Jópont hogy a zacsin fel vannak sorolva az összetevők, és a gyümölcsös kép is nagyon gusztusos az elején. A teát közelebbről megnézve látszik hogy hatalmas gyümölcsdarabok vannak benne, itt ott pár virágszirom, mazsola. Ismért pozitív első benyomás, de lássuk csak mi sül ki belőle.

 

Illat: A teának szárazon is tömény gyümölcsillata van, édeskés sárgabarackos aroma, ami viszont enyhül amint felöntöm vízzel. A kész teának savanykás-gyümölcsös illata van, és vöröses-sárgás színe.

 

Íz: 10 perc áztatás után mertem csak kiszedni (ami ideális egy gyümölcsteánál), de addigra már egészen szép színe és illata lett. Az íze kissé savanykás, együtt érezni benne a csipkebogyó fanyar ízét és az aszalt sárgabarack édeskés aromáját. Icipici mézzel megrontottam, így volt igazán csodás az összhatás.

 

Szabad asszociáció: Meleg nyári eső jut eszembe az ízéről, ahogy lecsordul a hatalmas lédús barackokról. Mmmm.. finom.

 

Összesítés: Összességében nagyon bejön ez a tea, semmi mesterséges aroma, és nincs koffein sem, hiszen egy gyümölcsteáról van szó. Kellemes íz, elragadó vizuális élmény, ahogy a kanállal a szűrőbe szedem a teát. Egyszóval: tetszik.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet