Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Lipton - Citrus Fruits

 

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: A doboz szerint, citrusgyümölcsös gyümölcsteáról van szó, amelynek összetevői a következők: csipkebogyó, gyümölcsök 18,6%: narancs, citrom, grepfruit, zöldcitrom, citrus aroma 14,8%, hibiszkusz, citromfű, alma.

 

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát az Asia Center egyik vegyesboltjában szúrtam ki, és vettem meg, mivel manapság elég kevés helyen kapni olyan Lipton gyümölcsteát ami nem piramisos.

 

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: 20 filter található egy dobozban, a doboz celofánozva, a filterek egyenként papírba csomagolva, ahogy az lenni szokott. Rosszpontként hoznám fel hogy a magyar feliratot 10 perc bogarászás után szúrtam csak ki, olyan apró. De legalább van magyar felirat. A doboz egész jól néz ki, a sok citrus gyümölccsel rajta. Lássuk a többit.

 

 

Illat: Ha beleszagolok a dobozba, vagy a filtert szaglászom meg, elég halványan de érezni lehet a citrusgyümölcsök illatát. Leginkább a citromét. A tea leforrázásval azonban szinte kirobbannak az illatok, főleg a lime, ami meglepő mert az szokott a leggyengébben érződni. Jópont: a csipkebogyót egyáltalán nem érzem.

 

 

Íz: A filterre írt 5 perces áztatást betartva, kellemes, nagyon intenzív ízélményben van részem. A fura hogy a grepfruit és a lime íze dominál, pedig a citrom sokkal jobban szokott érződni a citrusos teákban. De ez csak jópont, hiszen mindkettőt szeretem. A tea színe sárgás, ami harmonizál az ízével, ezzel a kissé fanyar, citrusos, frissítő ízzel.

 

 

Szabad asszociáció: Valamiért vízpart, strand jut az eszembe róla.

 

 

Összesítés: Igazi frissítő tea, jó lehet nyári napokra, jéggel, vagy forrón is. Az ára sem a legdrágább, bár sajnos mostanában egyre nehezebben szerezhető be. Viszont csak ajánlani tudom. Nekem bejött.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet