Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Pickwick - Eper tea


 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy ízesített fekete tea, a felirat szerint valódi gyümölcs darabokkal és gyümölcs aromával, ebben az esetben eperrel.

 

Honnan?/A tea története: Volt otthon, így írhatnám le legegyszerűbben. Van otthon, legtöbbször megtalálható otthon. :) Ezt a teát nálunk mindenki szereti, így önmagában vagy variációs dobozban is mindig megtalálható, szokásos darabja a konyhai teakészletnek. Beszerezhető bármelyik hiper vagy szupermarketben, kisboltban.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Egyszerű, szokásos papírdoboz, amiben 20 filter van, papírba csomagolva. Ízléses, szerintem jól kinéző csomagolása van, a papír filter egyszerű, és mégis könnyen használható. A legtöbb háztartásban található Pickwick tea, így szerintem nem kell magyaráznom milyen.

Illat: A filter és a tea illata szárazon is eper illatú. Inkább eper aroma, mint valódi eper, mégis szerintem jó ez az illat. A fekete teát alig érezni, inkább az eper dominál. Felöntve forró vízzel már érezni a fekete tea fanyar aromáját, de benne az eper nem veszik el. Az igazi eperdarabos teákhoz nem fogható, de mégis kellemes eperillat csapja meg az ember orrát.

Íz: Első kortyra érezni benne mindent, amit a tea nyújtani tud. A fekete tea ízét meglágyítja az eper aroma és kiemeli kissé a tea ízét. Ahogy már írtam, sajnos ezt azért össze sem lehet hasonlítani az igazi eper darabos teákhoz, de mégis kellemes élmény, mindennapi teázáshoz, munkahelyre, vagy olyan helyekre ahol az ember nem bíbelődik a drágább szálas teákkal, tökéletesen megfelel.

 

Szabad asszociáció: Vacsora barátokkal, családdal.

 

Összesítés: A leírtak alapján bárki azt gondolná, hogy én nem annyira szeretem ezt a teát. Ez nincs így. Szeretem, nagyon is, sőt, szerintem a Pickwick teák közül a top kategóriába tartozik, legalábbis a családom és az ismerőseim szerint is. Ennek ellenére ki kellett emelnem, hogy akinek ez ízlik, még jobban fog ízleni egy olyan fekete tea, amiben az aroma mellett még több igazi gyümölcsdarab van. :)

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet