Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Pickwick - Mangó tea

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea a Pickwick variációs dobozából való, ízesített fekete tea, gyümölcs darabokkal és gyümölcs aromával, ebben az esetben mangóval.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát szintén gyakran megtalálni a háztartásunkban, mert a családom szereti a Pickwick teát. Ők nem nagy teások, csak a hagyományos ízeket kedvelik (és abból is a fekete teát) az pedig ebben a dobozban több féle is megtalálható. Bármelyik élelmiszerboltban találkozhatunk ezzel a teával, népszerű, közkedvelt.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolása a szokásos Pickwick teás doboz, lefóliázva, a filterek kis papír tasakban, minden ízből 5-5 db, 4 különféle íz. Külföldön kapható ez a mangó tea külön is, nálunk csak ebben a variációs dobozban, ami kár tekintve hogy ezt szeretjük a legjobban ebből a dobozból.

 

Illat: Erőteljes mangó aroma érződik az illatán, mellette a fekete tea. Azért írtam, hogy aroma, mivel a valódi gyümölcs tartalma 0,8 % ami elhanyagolható. Illatában inkább csak az aroma dominál mind szárazon mind forró vízzel felöntve.

 

Íz: Az íze már nem ilyen intenzív, inkább csak gyengébben gyümölcsös, erősebben érződik benne a fekete tea. Én nem ízesítettem, hogy csak csupaszon élvezhessem az ízeket.

 

Szabad asszociáció: Egy gyümölcsfa képe ugrik be az ízéről és az illatáról.

 

Összesítés: Kellemes, megszokott ízű tea, amit akkor is megtalálunk a boltok polcain, ha a legalapvetőbb élelmiszereket árusító boltba megyünk be csak. Mivel fekete tea, élénkít és engem felébreszt, ha reggel iszom. Igazából semmi különös, de jó néha ilyen teát iszogatni, a változatosság kedvéért. Illetve a munkahelyen teázóknak praktikus és egyszerű ez a kiszerelés, a több ízzel, és az egyszerűen használható filterekkel.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Tejjel-cukorral.
Tejjel.
Fűszerekkel.
Kandiscukorral.
Mézzel.
Citrommal és mézzel.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Cukorral.
Citrommal és cukorral.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal.
Cukorral és mézzel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet