Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Pickwick Hangulatok - Derűs Ébredés tea

 

  

 

Milyen tea?/Miből áll?: A felirat szerint ez egy: zamatos Ceylon fekete tea keverék mézzel. A tea neve: Derűs ébredés, ami szerintem hangulatos fantázianév egy ízesített fekete teának. A Pickwick marketingesei minden teához pár sort írtak, ehhez a következőt: Vannak gyönyörű, napos vasárnap reggelek, amikor boldogan, mosolyogva ébredünk és vidáman tervezgetjük napunkat. Ez a könnyed illatos tea vidámabbá teszi reggeleinket. Szerintem találó.

 

Honnan?/A tea története: Ez a doboz régi ismerős a teás polcomon, mivel szeretem az ízesített fekete teákat. Most nemrég szereztem egy újabb dobozzal belőle, mert elfogyott. Sajnálatomra nem mindenhol lehet kapni. 

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Ez a tea a Pickwick Hangulatok variációs dobozából van. Ez a doboz 4 féle ízesített fekete teát tartalmaz, más-más színű tasakokban, fantázianévvel ellátva. A doboz ízléses szép, jó pont még hogy a filtereken is szerepel az összetétel, nem csak a név. Ez a filter sárgás-barnás, mustárszínű. Mindent összevetve pozitív az első benyomásom.

 

Illat: A filtert megszaglászva megcsapja az orrom a méz édeskés illata. Ez kissé a teaillatot is elnyomja ami felöntéskor azonban átveszi a vezetést, és az élre tör. Mézes, erőteljes fekete tea illat jellemző a teára. Kellemes.

 

Íz: Ízében is inkább fekete tea, enyhén mézes csak, mégis édeskéssé, lággyá teszi az ízt. A valódi mézes teákhoz, amibe magam teszem a mézet, azért nem ér fel, hiszen ebben csak mézpor van, mégis kellemes ízélmény.

 

Szabad asszociáció: Ahogy a neve is mutatja, ébredés… reggel ugrik be róla. De nem az a „kipattanok az ágyból” reggel, hanem egy olyan lustálkodós, ágyban reggelizős reggel.

 

Összesítés: Kellemes, finom ízű tea, bár nekem nem a kedvencem. Ebből a dobozból talán ez az egy a kakukktojás, bár ez egyéni ízlés dolga, én így vagyok a „nem általam mézesített” teákkal. Valamiért a mézpornak sosincs olyan igazi méz íze. Ennek ellenére nem rossz, sőt igazán kellemes ízélmény, aki szereti az ilyet nyugodtan próbálja ki.

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet