Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Második közvélemény kutatás
Avagy: Milyen teát iszol általában?
 
 
Íme elérkezett az idő, lezártam a második szavazást, amire két hónapig lehetett szavazni. 23 szavazat érkezett, amit mindenkinek nagyon köszönök.
 
A téma az volt, filteres, vagy kimért teákat iszik-e a magyar nép általában, vagy esetleg mindkettőt.
 
Ahogy a sejtettem, az eredmény a következőképpen alakult.
 
A legtöbb ember filteres teát iszik, ez kapott 11 szavazatot, ezáltal az első lett, 48%-al. Ez tehát a nagy többség. A filteres tea egyszerű, praktikus, és gyors mivolta miatt nem is vagyok ezen meglepődve. Azonban tanácsolom azoknak, akik erre szavaztak, hogyha tehetik, és van idejük, egyszer próbáljanak ki egy kimért, szálas teát is. Szerintem azt is nagyon fogják kedvelni.
 
A második legtöbb ember, azaz még a többség, mindkét fajtát előnyben részesíti. Azaz filteres teát és kimért teát is fogyaszt. (Ez a válaszlehetőség 10 szavazatot kapott, ezáltal 43%-ot.) Én is ebbe a kategóriába tartozom. A munkahelyemen filteres teát fogyasztok, otthon pedig mindkettőt. Mindkét fajtából vannak kedvenceim, és van olyan ami nem annyira ízlik. Úgy látszik sok ember van így vele.
 
És végül, a legkevesebb szavazatot a kimért tea kapta. 2 szavazat érkezett rá, ez 9%-nyi az egészből. A minőségi, kimért teák, ugyan egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, de, mint a mellékelt ábra mutatja, még mindig nem ezt isznak az emberek túlnyomórészt. Közre játszhat ebben, a kimérve kapható teák ára, hiszen drágábbak, mint a boltban kapható filteresek. Ugyan több is van bennük, hiszen egy doboznyi filteres teában kb. 30 gramm tea van 5-6-700 Ft-ért, míg ennyiért teaboltban kimérten 50 grammot kapunk. Ezt viszont kevesen tudják, vagy nézik meg.
Ezenkívül a kimérve kapható teák elkészítése több időt vesz igénybe, mondhatni macerásabb, így olyan helyeken mint a munkahelyek, nem igazán van lehetőség az elkészítésükre. Én azonban mégis azt mondom, ezekkel a teákkal igazi a teázás elménye. Megéri ilyeneket is tartani otthon.
 
Hát ez lett volna kis szavazásom eredménye.
 
Amennyiben bárkinek bármi hozzáfűzni valója van, nem ért egyet, egyetért, vagy csak a dolog kapcsán eszébe jutott valami, nyugodtan írja meg a fórumba.
***
 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet