Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Vitto Tea - Bogyós Gyümölcs Mix

 

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ismét egy gyümölcs teát próbálok ki, a Vitto Teás dobozból, ezúttal a Bogyós Gyümölcs Mix nevezetű gyümölcsteát. Ebben elvileg van áfonya, szeder, eper, fekete ribizli, egy kis vanília aromával megédesítve.

 

Honnan?/A tea története: Ahogy már leírtam, lakóhelyemen egy apró csinos kis bioboltban szúrtam ki ezt a teát, miután már adtam ajándékba ebből a fajtából egy dobozzal, én is szereztem magamnak egyet.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolás szép, 20 filteres dobozban van, minden ízből 5-5 filterrel. A filteren gyümölcsök képével, viszont a magyar feliratot hiányolom rajta. A teát felöntve a tea színe először lilás, majd lassan vált pirosassá, majd mély bordóvá. Nagyon gusztusosan fest, úgyhogy pozitív az első benyomás.

 

Illat: A filter illata is gyümölcsös, de felöntve a teát igazi gyümölcs kavalkád illat élményben van része az embernek. Édes, mint egy epres, szedres, áfonyás sütemény, bizonyára a vanília miatt.

 

Íz: 6-7 perc áztatás után kóstoltam a teát. Ízre savanykásabb mint ahogy azt az illata mutatja, de korántsem annyira mint az ehhez hasonló gyümölcsteák szoktak lenni. Édes-savanykás íz hatás, főként az eper és fekete ribizli íze dominál, aláfestésként a vanília krémes ízével, mintha tejszínt öntöttem volna a teámba. Egyáltalán nincs indíttatásom édesíteni, mert épp megfelelő az íz hatás.

 

Szabad asszociáció: Nagymamám kertje, ribizlibokor, lédús eperszemek a kertben.

 

Összesítés: Nagyon bejön. Bombasztikus íz élmény, gyümölcstea, de mégsem az a megszokott savanykás íz, színre, ízre és illatra is különleges. Csak ajánlani tudom.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet