Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Vitto tea - Tavaszi gyümölcs keverék

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez, mint a dobozon is látszik, egy gyümölcstea. A felirat szerint összetevői a következők: hibiszkuszvirág, szárított almahús, pörkölt katángkóró gyökér, szederlevél, természetes narancs aroma, narancslé, barack, mangó, eper, csipkebogyó.

 

Honnan?/A tea története: Ebből a fajtából már adtam ajándékba egy dobozzal, de úgy gondoltam énis beszerzek egyet, mert kíváncsi voltam rá. Egy apró kis bioboltban vettem, ahol sok-sok tea közül lehet válogatni.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolás szép, a gyümölcsök rajza nagyon gusztusos rajta. 20 filteres dobozban van, minden ízből 5-5 filterrel. Aromazáró fólia is van rajta, azon van csak magyar felirat, egy matricán, a dobozon nincsen. A teásdobozon szereplő márkanév kiegészül még a Quattro Pleasure névvel, ami biztosan a kényeztetésre utal amit ezek a teák nyújtanak. :) A teák nevei főként fantázianevek, de nekem tetszenek. Érdekes viszont hogy ezen a filteren szedret is látok, ami viszont az összetevőkben nem szerepel, csak a szederlevél. Ezenkívül a dobozon 6 perc áztatást jelöl meg a felirat, míg a filter papírján már 5 perc szerepel. Furcsák ezek az ellentmondások, ennek ellenére nincs rossz benyomásom elsőre.

 

Illat: Már a teának szárazon is finom gyümölcsillata van, a filtert megszagolva gyümölcsorgia illata árad belőle, elsőként és legerősebben a barackot érzem. Aztán forróvízzel felöntve már savanykásabbá vált az illat, érzem a narancs a csipke és a mangó illatát, a barackot csak halványan. Finom ez a gyümölcsillat, a vöröses élénk szín pedig csak bizonyítja hogy bizony ízig-vérig gyümölcsteáról van szó.

 

Íz: Végülis 6 percig áztattam, hiszen egy gyümölcsteánál nem baj a hosszabb áztatási idő. Első kortyra rögtön a illathoz hasonló ízorgia rohan meg, egyszerre a barack, a mangó, az eper és a csipkebogyó ízével, és a narancs frissességével az utóízben. Savanykás, frissítő keverék, akik édesen szeretik, tehetnek bele egy kis cukrot vagy mézet, de nekem így is nagyon bejött.

 

Szabad asszociáció: Gyümölcsöskert, gyümölcssaláta jut eszembe róla.

 

Összesítés: Összességében nekem nagyon ízlett. A gyümölcsteák között is kiemelkedő ízélményt nyújt ez a tea, a csomagolás is szép, és nagyon jól kiemelik egymást az ízek. Üveg csészéből/bögréből fogyasztva még a tea szép színében is gyönyörködhetünk.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet