Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Dilmah - Meggyes - Mandulás fekete tea

 

  

 Milyen tea?/Miből áll?: A Dilmah teái 100% ceyloni fekete teából állnak, így azt hiszem a tea típusára ez elegendő információ. Ez a fajta meggy és mandula aromával van ízesítve, a különlegesebb ízélmény kedvéért.

Honnan?/A tea története: Ezt a teát is, mint sok másikat, ajándékba kaptam.Mikor vásárolok, mindig szoktam nézni az áruházak, boltok, teaboltok polcait, de én személy szerint még nem találkoztam ezzel a fajtával. Most mindenesetre van belőle bőven. :)

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A Dilmah teák csomagolása mindig lenyűgözött. Főleg ez az új, feketés színvilágú, fényes hatású, gyümölcsöket ábrázoló csomagolás. A papírdoboz aromazáró fóliába csomagolt filtereket rejt. Ezeket egy nagyobb, alufólia szerű, de annál vastagabb anyagból kell kibontani. A filterek nincsenek egyesével csomagolva, de a közös fólia borítás amiben vannak, így is megvédi őket attól hogy elillanjon az aromájuk. Tetszetős külseje van a teának, úgyhogy nálam sok csillagos.

Illat: A filtereket szárazon megszaglászva inkább a meggy és a fekete tea illata dominál. Ez az, a tea kedvelők körében kedvelt illat, ami már előre vetíti a gőzölgő tea illatát, de még hagy meglepetést, hiszen ki tudja mennyire fog kioldódni az íz, lesz-e olyan aromás mint maga az illat. Forró vízzel felöntve aztán ez az illat kiegészül még a keserűmandula illatával is. Finom kompozíció. Nem az a durván aromásított, amikor már méterekről érezni hogy milyen gyümölccsel lett névleg ízesítve a tea, hanem az a fajta, ami megtartja a tea jellegét, mégis halvány, gyümölcsös íz bújik meg mögötte. Nincs jobb szó rá: kifinomult.

Íz: Az íze is az illatára hajaz. Nem erősen aromás, inkább úgy mondanám, hogy felfedezni benne a gyümölcsöt, és a mandulát, mégis megmarad a jó öreg tea íz. Mindhárom összetevő egyszerre van jelen, kiérezni mindent. Én kimondottan kedvelem ezt, úgyhogy nekem pozitív.

Szabad asszociáció: Kávézóban, olvasgatással eltöltött idő egy finom tea mellett. Amikor várok valakire, és úgy töltöm el a röpke perceket. Nekem ez jut eszembe róla.

Összesítés: Kimondottan tetszik. Gyümölcsös, mégis megmarad fekete teának és nem lesz belőle agyon aromásított lötty, vagy gyümölcs tea klón. Tetszik a minőségi csomagolás, és bejön az íze, az illata is. Ugyan nekem nincs bajom a tea keverékekkel, azért az is pozitívum hogy ennél a teánál 100% ceyloni teáról van szó, tehát ha valaki ilyet keres, akkor érdemes kipróbálni. 

 

 

 

****

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet