Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Pickwick Hangulatok - Friss Gondolatok

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea egy újabb darabja a Pickwick Hangulatok variációs dobozának, neve: Friss Gondolatok. A doboz felirata szerint ez egy: Assam feketetea-keverék, áfonya ízesítéssel. Mint már a Derűs Ébredésnél is írtam,  a Pickwick marketingesei mind a négy különböző teához pár sort írtak, ehhez a következőt: „Vannak olyan helyzetek az életben, amikor többórás, kemény munkában kell helytállnunk. Ébernek és frissnek kell lennünk, hogy jó ötleteink születhessenek. Ez az erős tea új lendületet ad a munkához.”

 

Honnan?/A tea története: Ez a doboz régi ismerős a teás polcomon, mivel szeretem az ízesített fekete teákat. Most nemrég szereztem egy újabb dobozzal belőle, mert elfogyott. Sajnálatomra nem mindenhol lehet kapni. Viszont a nagy kedvencek közé tartozik, így szinte mindig tartok otthon belőle.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Ez a variációs doboz 4 féle ízesített fekete teát tartalmaz, más-más színű tasakokban, fantázianévvel ellátva. A doboz ízléses szép, jó pont még hogy a filtereken is szerepel az összetétel, nem csak a név. Ez a filter sötétkék színű, gondolom a kékáfonya miatt. Pozitív az első benyomásom.

 

Illat: Jó illata van a teának már szárazon is. Inkább tea illat, mintsem áfonya, azt csak nagyon halványan lehet érezni. Forró vízzel felöntve aztán jön az áfonya is. Nagyon harmonikus íz, tetszik.

 

Íz: 3 percig hagytam ázni, mivel fekete tea, ráadásul Assam, ami a legerősebb, aromásabb fekete teák közé tartozik. Az áztatási idő letelte után nagyon finom, aromás fekete teát kapok, halvány gyümölcsízzel, amire csak nagy nehezen ismerek rá. Ha nem tudnám mi ez, szerintem nem tudnám megmondani, hogy áfonyáról van szó, csak a gyümölcs ízt érezni halványan, a fekete tea íze nagyon domináns.

 

Szabad asszociáció: A kis idézettel ellentétben nekem nem munka jut erről eszembe. Munkában még sosem ittam ezt a teát, csak otthon, illetve a legutóbbi nyaraláskor, a szállodába vittünk belőle, hogyha esetleg nincs a kínálatukban tea, is legyen nálunk tartalék és tudjunk teázni. Szóval valamiért a nyaralás, a „ráérősen degeszre reggelizem magam” típusú reggelek jutnak az eszembe róla.

 

Összesítés: Tetszik. A négy íz közül nekem ez jön be a legjobban, a halvány gyümölcsös aromája miatt. Ez persze azt is eredményezi, hogy mindig rohadt gyorsan elfogy, mivel sajnos nem lehet kapni ezt az ízt külön (régebben lehetett mind a 4-et külön dobozban kapni), és a variációs dobozban pedig csak 5 db van belőle.

 

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet