Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Tea és Tavasz
 
 
Itt a tavasz, lassan melegszik az idő, zöldül a táj, süt a napocska.
 
Vége a téli teázós időszaknak, azonban a teakedvelők tavasszal és nyáron sem hagyják abba kedvenc italuk fogyasztását.
 
Sőt, megfelelő teák választásával elkerülhető a tavaszi fáradtság.
 
A tea, antioxidáns tartalma miatt az év bármely szakában rendkívül egészséges frissítő. De melyik fajtáját érdemes az évnek ebben a szakában fogyasztani?
 
Erre a kérdésre az elsődleges válasz az hogy: természetesen amelyiket jól esik.
 
Viszont ha tudatosan akarunk tenni, a tavaszi fáradtság, allergia vagy a nagy hőingások miatti megfázások elkerülésére, az alábbi teákat is beleépíthetjük napi teázásunkba.
 
Reggelente, a fáradtság elkerülése érdekében ajánlott a fekete, vagy zöld tea fogyasztása. Esetleg guarana, vagy gyömbér tartalmú teakeverékek, szintén segíthetnek a fáradtság leküzdésében.
 
A tavasz, az időváltozás, a hideg-meleg ingadozás kikezdi az emberek immunrendszerét, amit erősíthetünk: igazi gyümölcsből készült gyümölcsteákkal, csipkebogyó teával, gyógynövényekből és gyógyfüvekből készült forrázatokkal, és társaikkal. Kiváló filterezett teakeverékeket is lehet kapni, immunerősítő hatással.
Ha gyümölcsteát választunk, figyeljünk rá, hogy valódi gyümölcsből készült teát válasszunk, és ne mesterséget aromásat, hiszen azokban kevesebb a jótékony anyag.
Legjobb természetesen az igazi, darabos gyümölcstea.
 
Ha már megtörtént a baj, és megfáztunk, fogyasszunk sok, hársfa, menta, kamilla, illetve csipkebogyó teát. Ezek külön-külön és együttesen is segítenek gyorsan és természetesen elmulasztani a betegséget. Teánkba cukor helyett, tegyünk mézet. Ez szintén nagyon jó immunerősítő, jót tesz a fogaknak és nem is hízlal annyira mint a cukor.
 
 
Ahogy virágoznak a fák, bokrok, jön az allergia szezon is. Allergiás orrdugulás, nátha ellen legjobb a borsmenta tea.
 
Melegben teát?
 
Ahogy melegedik az idő, úgy veszíti el legtöbb ember érdeklődését a meleg, gőzölgő tea iránt. A forró ital azonban, tavasszal is remek választás egészségünk és fittségünk megőrzése érdekében.
 
Aki nem kívánja forrón, pár jégkockával langyosra hűtheti teáját, vagy a gőzölgő itallal teli bögrét hideg vízbe áztatva is lehűtheti azt.
 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet