Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Új Pickwick teák - Herbal Garden


Ez nem reklám, csak mivel a napokban találkoztam velük az áruházak polcain, gondoltam, írok róluk ide is, hogy akit érdekel, utána járhasson.


Ahogy én észrevettem a magyar teafogyasztók zöme általában Pickwick és Lipton teákat fogyaszt. Mint ahogy a kis felmérésemből ki is derült, népszerűek, mivel ezek olyan teák amiket a legtöbb boltban lehet kapni, és az áruk sem kimondottan magas, így nagyon sok család választja ezeket. A ha vendégségbe megyek, szinte biztos hogy ezek a márkák is visszaköszönnek háziasszony teás polcáról, vagy szekrényéből. Az utóbbi időben mindkét cég előrukkolt valami újdonsággal, a Lipton a piramis filtereivel, a Pickwick pedig most ezzel a 4 új fajta teával. A nevük - Herbal Garden - jól tükrözi hogy kizárólag gyógynövényeket, gyümölcsöket, aromákat, fűszereket és növényi összetevőket tartalmaznak, tealevelet nem. Ezáltal viszont széles körben fogyaszthatóak, gyerekeknek, szoptatós anyukáknak, magas vérnyomásban szenvedőknek egyaránt frissítő italai lehetnek. 4 új íz került tehát forgalomba (minden doboz 20 filtert tartalmaz) melyekről alább találhattok információt.

 

 

Az első egy mézes ízesítésű kamilla tea. Ezt a gyógynövényt sokan szeretik, és sokan nem. De aki szereti, annak kellemes meglepetés lehet ez a mézzel ízesített változat is.

 

 

A második egy kétféle citromfüvet (sima és indiai citromfű) és maracuját tartalmazó herba tea. Ezt már sikerült kipróbálnom, szerintem igazán frissítő, harmonikus íze van, kicsit citrusos, kicsit gyümölcsös, egzotikus. Napközben, munka után vagy akár este is érdemes fogyasztani, mivel a citromfűnek nyugtató hatása van, ezáltal jobban tűrjük a sztresszt, és jobban is alszik az ember.

 

 

A harmadik tea egy Rooibos és Honeybush keverék vaníliával és fahéjjal ízesítve. Ebből én is vettem otthonra egy dobozzal, lévén nagyon szeretem az ilyen ízvilágú teákat, főleg a hideg idő közeledtével. A Rooibos és a Honeybush édeskés ízét a vanília és a fahéj nagyon jól meglágyítja, szerintem remekül összeillő ízek.

 

 

És a negyedik, egyben utolsó tea, egy igazi frissítő ital, mentatea aloe verával és lime ízével. Ezt még nem próbáltam ki, de érdekes ízvilága lehet, biztosan tesztelni fogom. :)

 

 

 

***

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet