Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Itt ajándék ötleteket találhatsz, teamániásoknak, teakedvelőknek, vagy csak ha teát vagy azzal kapcsolatos dolgokat akarsz ajándékozni valakinek. Az egyes dolgok mellett árat is találsz, illetve a helyet, ahonnan beszerezheted őket. Jó böngészést! :)

 

 

 


 

 

1. Virágzó tea

 

  

 

 

 

Az egyik legjobb ajándékötletnek tartom ezt a különleges, virág formába kötött "teafű csokrot" ami ha forró vízzel leöntjük, kivirágzik a vízben. Egy teagumóról van szó, amit üveg kancsóban a legjobb felszolgálni, majd arra forró vizet öntve a virág lassan kinyílik, a tea pedig megszínezi, ízesíti, "teásítja" a vizet. Kapható zöld, illetve fehér teából, amiben mindig valamilyen virág van elrejtve. Leggyakrabban jázmin, hibiszkusz, búzavirág, de sok más virágot is felfedezhetünk bennük. Remek ajándék bárkinek, aki szereti a különlegességeket, teásoknak, de nem teásoknak is boldog perceket szerezhetünk vele, mert gyönyörű, nem mindennapi látvány.

 

Ára: 3-700 Ft/ db (de beszerezhető csomagban is)  

 

Alkalom: randi, szülinap, névnap, évforduló, barátoknak. csak úgy

 

Beszerezhető: www.viragzotea.hu illetve a www.viragzoteak.com oldalakról, illetve több teaház kínálatában is szerepelnek már ezek a teák.

 

 

 


  

 

 

  2. Teafilter tartó dobozok

 

  

 

 

Egy másik jó ajándékötlet lehet, a filteres teák kedvelőinek egy ilyen tefilter tartó teásdoboz. Különböző méretekben lehet kapni már, van ami csak egy apró dobozka, 10-12 db teafilter fér bele, ilyet vehetünk azoknak akik a munkahelyükre is visznek teát, ebbe pont egy szállítható mennyiség fér bele, vagy nagyobbat válaszhatunk amik több fakkosak, a teák rendszerezéséhez, szín, íz, fajta szerint. Lehet kapni sima natúr fából, díszített és "natúr" dobozkákat, illetve olyanokat amiknek üveg fedele van, hogy megcsodálhassuk benne a teáinkat. Ideális ajándék olyanoknak akik szívesen fogadnak vendégeket, hiszen egy ilyen dobozból nagyon ízlésesen kínálhatjuk a teákat vendégeinknek.

 

Ára: 600-2000 Ft

 

Alkalom: szülinap, névnap, csak úgy, lakás avató, barátoknak, karácsony

 

Beszerezhető: lakberendezési boltokban (KIKA, Möbelix, Czinege Manufaktúra boltjai), illetve az interneten: http://hobbymania.hu (natúr fadobozok amiket kifesthetünk, dekorálhatunk) ezenkívül ITT és ITT és ITT.

 

 


   

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet