Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Teamániások találmányai, vagy éppen pár kütyü amit úgyis csak teamániások vesznek meg, vagy nekik lehet ajándékozni. A neten találtam őket, némelyik egész vicces, praktikus vagy éppen szép, különleges.

 

******************************************************************************************

 

 

1. Tea cápa

 


 

Ez egy vicces teaszűrő, amibe ha vörös színű vagy gyümölcsös teát raksz, mészárlást imitál a cápauszonyt idéző kialakítás a csészédben. Sajnos nem tudom hol lehet kapni, de nagyon poén. :D

 

 

2. Duplacsőrű teáskancsó

 


 

Akik gyakran kettesben isznak teát, ezáltal a kancsó által megspórolhatják a kétszer töltést. :D (Lustáknak ajánlom. ^^) A két csőrrel egyszerre két csészébe zúdíthatjuk a forró teát.

 

 

3. Origami teafilter

 


 

Mintha madár szállna a teádban. Ez a fajta teafilter nagyon látványos, bár biztosan nem olcsó. A képen egy zöld tea látható, ebbe a madár-filterbe csomagolva. Nagyon mutatós, kedves ajándék.

 

 

4. Teafilter gardrób

 


 

Ez egy vicces teafilter és doboz, ami gardróbszekrényben lógó ruhák formáját imitálja. Szerintem nagyon poénos, vicces ajándék lehet.

 

5. Teáskancsó melegítő

 


 

Vicces horgolt "ruha" a kancsó számára. A kéznek nem lesz forró, viszont jobban megtartja belül a meleget.

 

 

6. Teáskészlet fülbevaló

 

 

 

Fiatal teamániásoknak vagy hölgyeknek vicces ajándék a teáscsészét illetve kancsót ábrázoló fülbevaló. Valahol láttam már ilyet telefonékszerben is. (Olyan nekem is kell. x3)

 

7. Ctrl+Alt+Del teáskészlet

 

 

Informatikusoknak, rendszergazdáknak, vagy kockáknak ideális ajándék ez a Ctrl+Alt+Del teáskészlet. Nagyon poénos szerintem. :D

 

8. Teaalattjáró

 

 

Vicces, tengeralattjáró formájú teatojás. Csak beletöltöd a teafüvet és már merülhet is a teaalattjáró, újabb küldetésére. :D

 

9. Cukorhajócskák

 

A német nép vicces teás találmánya ezek a kis cukorhajócskák, amik úsznak a teán majd feloldódnak és elsüllyednek benne, megédesítve azt. Kapható barna változatban is. :) Szerintem nagyon aranyos, igazi kis különleges teaédesítő.

 

10. Teafiltertartó bögre

 

 

Ez a bögre talán azoknak lehet jó választás, akik sokat isznak filteres teát, de nincs mindig kéznél szemetes, amibe kidobják a filtert és/vagy nem akarnak mindent összecsöpögtetni teával, amíg elviszik a kukáig.

 

11. Epres teafilter és bögretető egyben:

 

 

Hát ez a kütyü egy nagyon aranyos kis jószág. A teát ugye áztatás közben le is kellene takarni, hogy ne illanjanak el az aromák. Ez a cuki eper formájú teafilter még egy ehhez szükséges "bögre tetőt" is tartalmaz, ami hozzá van erősítve.

 

12. Úszó kiskacsás teafilter/szűrő

 

 

Vicces teaszűrőkből nincs hiány. Ilyen ez az úszó kiskacsát imitáló szűrő is. A kacsa hasában van egy fém szűrőke, azt kell tele tenni teával. Amikor kiemeltük a teát, akkor pedig egy kis kék "fészekre" ültetjük rá a teával töltött kacsácskánkat, hogy kicsöpögjön a tea. (Magyarországon is lehet kapni, itt!)

 


 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet