Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

 

 

Kannák: Teáskannát régebben a teafőzésre, vízforralásra használtak, mamár inkább csak ezekben kínálják a teát. (Kivéve a fémből készült "fütyülős" kannákat.) Áruknak és kinézetüknek csak a csillagos ég és a fantázia szabhat határt. Vehetünk teáskannát pár ezer forintért, de akár több százezerért (Herendi porcelán teáskannák például). Teáskanna készülhet fémből, égett agyagból, cserépből, üvegből illetve porcelánból.

 


 

 

 

Bögrék/Csészék: Bármilyen csészéből/bögréből ihatod a teát, ez csak ízlés kérdése. A japánok egészen apró csészékből isszák a teát, amibe alig fél deci fér, az angolok gazdagon díszített csészéket használnak, amik általában harmonizálnak a kanna színeivel, mintájával. De akár bögréből akár csészéből iszod a teádat a fő hogy élvezd a fogyasztását. Teáscsésze/bögre készülhet fémből, agyagból, cserépből, porcelánból, üvegből.. stb.

 


 

 

 

 

Kanalak: Teázáshoz általában teáskanalakat használunk (innen a neve is) de a tea keveréséhez, teafű kiszedéséhez a csomagolásból használhatunk nagyobb-kisebb vagy hosszabb-rövidebb nyelű kanalakat, ízlés szerint.

 

 


 

 

Teaszűrők: Nem filteres teákhoz teaszűrőket használhatunk, amikből rengeteg fajtát szerezhetünk be. Lehet láncon a kancsóba/bögrébe lógatható teatojás, csipesz szerű szűrő nyéllel, illetve a  kancsó saját szűrője. De mostanában egyre több bögrét lehet kapni amit saját teaszűrővel együtt árulnak.

 


 

 

 

 

Teásdobozok: A nem filteres teafüvet fém teásdobozokban a legcélszerűbb tárolni, mert így sokáig elállnak és megőrzik aromájukat. (Lásd: Tippek teázóknak modul) Ezekből a teásdobozokból is rengeteg fajtát szerezhetünk be mind méret mind minta szempontjából.

 


 

 

Teafilter tartók: Filteres teáink tárolására ilyen több fakkos fa dobozkat lehet kapni, amiben egyszerűen rendszerezhetők a teák.

 


 

 

Teavíz hőmérők: Különböző teákat, különböző hőfokú vízzel ideális forrázni. Ha erre mindenképpen oda szeretnék figyelni, használhatunk ilyen, teavízbe dugható hőmérőt.


 


 

Tea órák: Különböző teákat különböző ideig kell áztatni (lásd Teakészítés modul), és hogy tudjuk figyelni az időt, használhatunk ilyen tea órát. (De egy rendes konyhai óra is megteszi, vagy csinálhatjuk érzésre is.)

 


 

 

 

Különleges cukrok, édesítők: Ha édesen szeretjük, teánkat édesíthetjük sima cukorral, de ha igazán különleges élményre vágyunk használhatunk kandiscukrot/kandispálcát, illetve különböző mézeket, amelyek igazán finommá tehetik a teánkat.


 

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet