Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Demmers - Narancsos Earl Grey

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: A felirat szerint: Mennyi kompozíció ceyloni és Earl Grey teákból, természetes narancsaromával.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát először egy kávéházban próbáltam ki, ahol kiszúrtam az itallapon, majd nemsokkal később kaptam is belőle, ajándékba egy csomaggal.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: 100 grammos aromazáró csomagolásban van, ahogy az a képen is látszik, a Demmers saját zacsijában. Jó pont hogy a csomagon az összetevők is fel vannak tüntetve. Ha közelebbről is megnézzük magát a teát, látszik hogy nagyon szép sodrott tealevelekből áll. Öröm nézni az ilyet. Az első benyomásom így igencsak pozitívra sikerült.

 

Illat: Magának a teafűnek is már erős az illata, citrusos, fekete tea illat. Amikor felöntöm forró vízzel, ez az illat csak erősödik.

 

Íz: Be kell vallanom ugyan tudom hogy a fekete teát 3-4 percig kell áztatni, ezt mégis csak 2 percig hagytam, mert nagyon erős, aromás teafajta. Az ízéről: aromás, számomra frissítő, utóízében a bergamott aromája teljesen levesz a lábamról. (Szeretem ezt az ízt, és az illatot is.) És hozzá jön még a narancs ízesítés is, amit csak halványan lehet érezni, de mégis megkoronázza a tea nehéz, fekete tea ízét ezzel a kis lágysággal.

 

Szabad asszociáció: Nekem a tea illatáról és az ízéről is az a kávéházi délután jut az eszembe, amikor először kóstoltam.

 

Összesítés: Nekem nagyon ízlik, szívesen fogyasztom, bár lehet elfogult vagyok, mert az Earl Grey a kedvenc teáim egyike. Nagy-nagy favorit. Összességében azt mondanám hogy ez a tea megéri azt hogy az ember megvegye és pepecseljen vele a szűrővel, vízzel, adagolással.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet