Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Dilmah - Alma - Fahéj - Vanília tea

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea egy jó kis fekete tea, almával, fahéjjal és vaníliával ízesítve. 100% ceyloni teából áll.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát ajándékba kaptam egy dobozzal, csak úgy, mert szeretem a teákat. Az ízesített fekete teák szintén a kedvenceim közé sorolhatók, ráadásul most az adventi időszakban igencsak rákaptam az almás-fahéjas-vaníliás-fűszeres ízvilágú teákra.


Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolásra nekem nagyon tetszik. Ízléses doboz, letisztult fekete, fényes.. rajta a gyümölcsök és fűszerek képével. Aztán ahogy kinyitjuk egy aromazáró fóliát rejt a csomag, ebben vannak a tea filterek, szám szerint huszan. Az aromazáró fólia mellé külön papírtasakot nem kapnak a teák, de a doboz és a fólia teljesen frissen tartja őket, így ez el is felejthető. Mindenképpen pozitív az első benyomásom.

 

Illat: Ahogy kinyitom az aromazáró fóliát, megcsap az illata a teának. Előtte nem érezni semmit, tehát tényleg rendesen "aromazáró" amit annak neveznek. Szárazon a filternek fahéjas-almás illata van, a háttérben bujkál a vanília, de nem ez a domináns. A fekete tea is feltűnik egy erősebb szippantásra, és remekül kiegészíti a gyümölcs és a fahéj illatát. Aztán forró vízzel leöntve már nyomul a vanília, a fahéjjal egyetemben, itt úgy érzem inkább az alma húzódik háttérbe. Viszont így is nagyon kellemes aromája van.

 

Íz: Hogy milyen az íze? Kellemes fekete tea íz, alma felhangokkal, a vanília lágy ízével (nem túl erőteljesen, egyáltalán nem lesz tőle édes a tea). Az ízében én már nem annyira érzem a fahéjat, viszont mivel kortyolás közben a gőzölgő tea illatát lélegzem be, jelen van az is, mindenképpen. Egy fél literes bögrében készítettem el, 2 perc áztatással (a csomagolás 2-3 percet javasol) de így is nagyon erős, aromás tea lett. Én nem tettem bele semmit, de szerintem ehhez remekül illik egy kis édesítés, persze csak aki szereti.

 

Szabad asszociáció: Elsőre és sokadszorra is sült alma jut az eszembe az illatáról és az ízéről.

 

Összesítés: Nos, mi sem bizonyítja jobban hogy ízlett és bejött ez a tea, mint az, hogy már csak pár filter árválkodik a doboz alján. Hipermarketekben is beszerezhető, ízre és kinézetre is minőségi teának tartom, bár az ára nem a legolcsóbb. Ajándéknak is jó lehet, a szép csomagolás miatt. Érdemes kipróbálni.

 

 

****

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Tejjel-cukorral.
Tejjel.
Fűszerekkel.
Kandiscukorral.
Mézzel.
Citrommal és mézzel.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Cukorral.
Citrommal és cukorral.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal.
Cukorral és mézzel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet