Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Greenfield - Spring Melody

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: A felirata szerint ez egy indiai fekete tea, fűszerekkel, borsmentával, kakukkfűvel, barack és mangó aromával. A neve: tavaszi melódia, fantázianév, de tükrözi az ízvilágot.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát a nyaralásom alkalmával szúrtam egy szupermarketben, mikor üdítőt vásárolni voltam bent. Ezzel a márkával korábban találkoztam már, kóstoltam és nagyon ízlett, van is egy másik fajta teám belőle, így rögtön levett a lábamról a tea neve.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A tea nagyon szép, ízléses dobozban van, a teák egyenként aromazáró fóliás csomagolásban, hogy az aroma ne szökhessen ki. Rendkívül szép, első osztályú csomagolás, a minta a tavaszt idézi. Először furcsálltam, hogy tavaszi teának fekete tea van a dobozban, de mivel én kedvelem a fekete teát, így nem akadtam fenn ezen. Valószínűleg az élénkítő hatása miatt tavaszi, a téli álom után élénkít, elűzi a tavaszi fáradtságot. Nagyon pozitív az első benyomásom.

 

Illat: Az aromazáró fólia miatt a dobozon keresztül nem érezni semmit. A tea filter tasakját feltépve azonban azonnal megrohannak az illatok. Érett barack, mangó, egy kis borsmenta, és a fekete tea semmivel össze nem téveszthető aromája. Erős indiai fekete tea illat. Igazán finom. Aztán a teát forró vízzel felöntve erősödik a fekete tea illat, gyengül a borsmenta (éljen, annyira nem szeretem ugyanis) és kiemelődik a gyümölcsök íze. Főleg a baracké. Nagyon finom illatkompozíció.

 

Íz: A második meglepetés akkor ért, amikor a filteren azt látom, áztatni 7 percig. Nah gondoltam.. ha én ezt 7 percig áztatom méregerős lesz. Így csak 3 percet adtam neki (indiai fekete tea lévén), de így is finom, aromás főzet lett belőle. Ízében először fekete tea, aztán a gyümölcsök, a nyelvem hegyén mintha a borsmentát és a kakukkfüvet is érezném, de csak halványan, ez adja meg frissítő, tavaszi jellegét a teának. Megint csak azt mondhatom amit az illatnál: nagyon finom.

 

Szabad asszociáció: Tavasz, tavasz és tavasz. :)

 

Összesítés: Nagyon ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki. Ebben a márkában még nem csalódtam, pedig próbáltam már 4-5 teájukat, mind gyümölcsöset, mind zöldet, mind fehéret, mind feketét. Az árát teljesen megéri, 4-500 Ft körül vannak ezek teák, dm-ben Sparban lehet találkozni velük legtöbbször, de máshol is láttam már. Egyszóval, finom, különleges, igazi frissítő élmény. Megér egy próbát.

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet