Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Hyson - Orange Crush

Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy ceyloni fekete tea, amiben narancshús, narancsdarabok és narancs aroma van. A Hyson márka ügyel rá hogy csak finom teákból álló keverékeket készítsen, így ez is ebbe a csoportba tartozik.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát szintén egy bevásárló körutamon szereztem, Pesten egy élelmiszer boltban. Mivel ebből a márkából már kaptam egy doboz zöld teát ajándékba, gondoltam kipróbálom a fekete teájukat is.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A tea nagyon szép dobozva van csomagolva, amin kémlelő nyíláson át nézhetjük meg az egyenként papírtasakokba csomagolt teát. A doboz le van celofánozva, hogy megtartsa a tea aromáját. 25 db filtert tartalmaz egy csomag, ami a megszokottnál 5-tel több. Pozitív az első benyomásom.

 

Illat: A filternek erős fekete tea illata van, halványan egy kis narancshéj mintha érződne rajta. Aztán forró vízzel felöntve felszabadul kicsit a narancs savanykás, citrusos illata. De így sem letaglózó.. finom, könnyed narancsillatról van szó.

 

Íz: Erős fekete tea íz, jellegzetes narancs ízzel. Az íze jobban narancsos. mint az illata, szinte lággyá, finoman élvezhetővé teszi a fekete teát ezzel. Én nem ízesítettem, de aki szeretné. megteheti. Szerintem nagyon finom.

 

Szabad asszociáció: Őszi falevelek jutnak eszembe az illatáról és az ízéről.

 

Összesítés: Nekem nagyon bejött ez a tea. Az ár érték arányában szerintem bőven megéri azt a pénzt (450-500 Ft) amiért kapni lehet a boltokban. Minőségi fekete teáról van szó, amit minden nap fogyaszthatunk ha egy kis élénkítőre de mégis ízletes frissítőre vágyunk.

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet