Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Kali Chai tea

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: A csomagolás és a weboldali tájékoztató szerint ez egy ayurvédikus, fűszeres fekete tea keverék, méghozzá fekete tea, ánizs, fahéj, gyömbér, rooibos, feketebors és szegfűszeg keveréke.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát szintén kóstolóba kaptam, melyet a Shirinda tea biztosított számomra. Mivel olyan vagyok, aki oda van minden fűszeres cuccért, legyen az étel vagy ital, a fűszeres teák is a nagy kedvenceim közé sorolhatók. Ráadásul tudom azt, hogy egyes fűszerek jótékony hatással bírnak a szervezetre, így ez a tea triplán elnyerte a tetszésemet, már első olvasatra is.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolásról olyan sok mindent nem tudok mondani, lévén én kóstolót kaptam belőle, viszont az is nagyon profin, apró visszazárható nylon tasakba volt csomagolva, felcímkézve. A weboldaluk szerint ezt a teát 50 grammos vagy nagyobb mennyiségben lehet rendelni, amit aztán aromazáró csomagolásban küldenek ki a vásárlóknak. A tea, mint a képen is látszik, fekete tea levelek és különféle fűszerek keveréke, egész fahéj darabkák, szegfűszeg, szárított gyömbér darabok, és sok-sok más fűszer alakja is felfedezhető benne, ahogy egy fehér csészealjra öntöttem. Igazi színes forgatag fűszerekből. Mindenképpen pozitív első benyomás.

 

Illat: Az illata szárazon is istenien fűszeres, kissé édeskés. Amit leginkább kiérzek belőle első szippantásra is, az az ánizs, és a szegfűszeg. Forró vízzel felöntve aztán megjelenik a többi fűszer is, a gyömbér csípőssége, a fahéj ünnepi illata, a szegfűszeg jellegzetes aromája, az ánizs kellemes lehelete mind-mind benne vannak. 100 fokos forró vízzel öntöttem fel, és 3 percig hagytam ázni, mivel fekete tea, de már ennyi idő után is rendkívül erős, aromás főzetet kaptam.

 

Íz: Az íze édeskés, fűszeres, erősen aromás. Önmagában is teljes ízt ad, szerintem nem igényel további édesítést, citromot pedig főleg nem. (Tudjátok, ez egyéni vélemény, aki szereti, persze ihatja ahogy ő gondolja.) Szegfűszeg, fahéj és a bors ízét érezni első kortyra, mégsem csípős, inkább kissé pikáns, nem mindennapi íz. Második kortyra megjelenik a gyömbér és az ánizs íze is. A rooibos tea adja az édeskés jelleget neki, ami szerintem nagyon el van találva.

 

Szabad asszociáció: A mesés kelet világa jut az eszembe róla.

 

Összesítés: Mivel ebben a teában a két kedvenc elemem (fekete tea, és fűszerek) is együtt van, így alapból előnnyel indított, és nem okozott csalódást. Nagyon kellemes, különleges ízű teát kóstolhat, aki beszerez belőle egy adagot. Itt lehet megrendelni akit érdekel!

 

/Kép forrása: shirinda.hu/

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet