Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Lord Nelson – Méz - Vanília Tea

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ezúttal egy herbateát írok le (gyümölcsök és gyógynövények keveréke, tealevelet nem tartalmaz) ami vanília és méz ízesítésű.

 

Honnan?/A tea története: Ebből a teából csak kóstolóba kaptam 4 filtert, hogy próbáljam ki. Sajnos még nem láttam sehol sem, mivel Németországból származik. De mivel a márka sok fajtáját lehet kapni itthon is, a Lidl boltokban, ezért reménykedem hogy szembejön velem egyszer ez a tea is a polcon.

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A tea egyszerű papírfilterbe van csomagolva, amiből a filter „lógatóját” a zsinórt és a hozzátartozó cetlit ki kell tépni a perforáció mentén. 2 gramm tea van csomagolva minden tasakba, feltüntetve az áztatási időt, ami most 6 perc.

 

Illat: Nagyon meghatározó, nagyon mézes, nagyon édes, finom, vaníliás, édeskés. Már a filterben és papírban lévő teának is ilyen erős illata van, (ezért is tartom külön celofánban hogy ne vegye el a többi tea illatát) de vízzel felöntve még meghatározóbbá válik az illat. A két édes illat, a vanília és a méz egyetlen édes kavalkádban egyesül, nem nyomják el, inkább kiegészítik egymást.

 

Íz: Az illatnál leírtak igazak az ízre is. Herbatea, de az összetevők ízéből nem sokat érezni, mindent betölt a két édes íz, a vanília és a méz. Aki szereti a különleges, édes teákat, annak tetszeni fog. Nem ízesítettem, de édesíteni kár volna, hiszen önmagában is nagyon édes, aki ezt akarja korrigálni tehet bele egy kis citromot. (Bár én nem szoktam, de ízlés kérdése.)

 

Szabad asszociáció: Mézes sütemény, édes, cukrászdai délelőtt.

Összesítés: Érdekes tea. Először kétes érzéseket váltott ki belőlem, épp emiatt a túlzott édessége és nagyon intenzív illata, íze miatt. De önmagában véve nem rossz tea, sőt.. nagyon jó és különleges, csak ehhez nekem külön hangulat kell. Mindig más teát kívánok, de amikor édeset akkor jól jön hogy egy ilyen tea is van a gyűjteményben. Ínyenceknek és édes ízek kedvelőinek bátran ajánlom.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet