Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Mennyország kapuja tea



Milyen tea?/Miből áll?: Nos a csomagolás és a weboldali tájékoztató szerint ez egy különleges ízesítésű (wellness) fehér tea, méghozzá Pai Mu Tan, Aloe Vera darabok, sárgarózsabimbó és aszalt grapefruit keveréke.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát kóstolóba kaptam, melyet a Shirinda tea biztosított számomra. Már a tea neve is nagyon felkeltette a figyelmemet, hiszen egy jó tea, jó elnevezéssel csak még jobb lehet, aztán mikor megláttam az összetevők listáját, rögtön tudtam hogy meg kell kóstolnom. Tudjátok, ez a "musthave" érzés.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolásról olyan sok mindent nem tudok mondani, lévén én kóstolót kaptam belőle, viszont az is nagyon profin, apró visszazárható nylon tasakba volt csomagolva, felcímkézve. A weboldaluk szerint ezt a teát 40 grammos vagy nagyobb mennyiségben lehet rendelni, amit aztán aromazáró csomagolásban küldenek ki a vásárlóknak. A tea, mint a képen is látszik, nagy sodort levelekből áll, pici egész rózsabimbókat is felfedezni benne, és aszalt grapefruitot, héjastul. Szemet gyönyörködtető. Mindenképpen pozitív első benyomás.

 

Illat: Az illatáról ódákat tudnék zengeni. Az a fajta illat, amit nem felejt el az ember. Betettem a táskámba, mert vittem magammal a hétvégi programom alatt, hogy ne feledkezzek el róla, és arról hogy ki akartam próbálni, és mindent beborított az illata. És hogy milyen? Egzotikus, gyümölcsös, intenzív grepfruit, az alatta megbúvó aloe aromával. És ez csak szárazon. Kissé hűtött, 70 fokos vízzel felöntve aztán jön az újabb meglepetés. Így már nem annyira gyümölcsös, inkább füves-aromás, nagyon lágy, fehér-zöld tea szerű illat, aloe felhangokkal. A szűrőben a levelek hatalmasra dagadtak és nyíltak ki.

 

Íz: A tea íze enyhén gyümölcsös, inkább az aloe-t érezni mint a grepfruitot, de ez utóbbi is jelen van, méghozzá édeskésen és nem keserűn, mint a gyümölcstől megszoktuk. A fehér teától szokatlanul intenzív íze van, a színe pedig aranysárga, ami szintén furcsa, de pozitív meglepetés.

 

Szabad asszociáció: Tavaszi szellő jut eszembe róla, a frissítő jellege miatt.

 

Összesítés: Sok pontos volna, ha pontozni kéne. Szöveges értékelésként csak azt írhatom, hogy nagyon ízlett a tea, igazán beleszerettem az ízébe, illatába, a neve pedig találó, ha azt nézzük hogy egy különleges fehér teát rejt. Csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki mindenki, aki szereti a különleges ízeket, és megkóstolna egy igazán "mennyei" keveréket. Itt lehet megrendelni akit érdekel!

 

/Kép forrása: shirinda.hu/

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet