Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Milford - Tropic Delight



Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea egy 100% gyümölcstea, tehát tealevelet nem tartalmaz. Trópusi gyümölcs ízesítésű, van benne ananász, maracuja és lime ízesítés is.

Honnan?/A tea története: Egy CBA boltban sikerült vennem, mikor szembejött velem eme újdonság, rögtön lecsaptam rá. 554 Ft volt, ami közepes ár, egy doboz teáért, bár az is igaz hogy vettem már ennél drágábban Milford teát.

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Nos, ahogy a Milfordtól megszokhattuk, papírdoboz, perforációnál lehet nyitni, benne szépen sorjában a 20 filter, külön papírba csomagolva. A dobozon felirat hívja fel a figyelmet hogy fémkapocs nélküli, tehát nem kell attól tartani hogy kioldódik a fémből valami a teánkba. (Bár én mondjuk sosem féltem ettől.) A dobozon lévő kép trópusi ízeket vetít elénk. Pozitív első benyomás.

Illat: Már a filternek szárazon is édeskés illata van. Nem olyan émelyítően, hanem inkább gyümölcsösen édes. Forró vízzel felöntve aztán ez az illat méginkább kiteljesedik. Viszont amit itt észreveszek: van egy pici mű utóillata a dolognak, bár lehet ez a rossz víznek is köszönhető (munkahelyen nincsen víztisztító vagy forrásvíz amivel csinálhatnám, a csapvíz meg kemény) - szárazon ilyen nem érezhető. Leginkább az ananászt és a lime-ot ismerem fel az illatán, a maracuját nem.

Íz: A tea íze édeskés, gyümölcsös, ahogy az illatnál is említettem. A gyümölcsteák ízesítés nélkül mindig picit savanykásak szoktak lenni, na ez a tea nem az. Önmagában is édes, gyümölcsös íze van. Ahogy az illatában, itt is az ananász és a lime dominál. Főleg ananász ízt érezni, a lime megbújik a háttérben, nem tör annyira elő, így nem is savanykás a tea. Szerintem finom.

Szabad asszociáció: Nos ha a trópusok nem is, de egy vízparti nyaralás jut az eszembe róla.

Összesítés: Azt mondanám ha pontozni kéne, 5-ből 4 pontot érdemel. Annyira nem hozott lázba, de finom, és eliszogattam kellemesen. Hiányoltam belőle a maracuja ízt, illatot, ha már rajta van. Viszont kellemesen édes, gyümölcsös, ami feljebb tornázta a minősítést.

 

 

 

***

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet