Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Pickwick - Déligyümölcsös tea

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy ízesített fekete tea, gyümölcs aromával és gyümölcs darabokkal. Legalábbis a felirat szerint. Ami van benne, körte, barack, alma íz. Hogy ezek mióta déli gyümölcsök azt nem tudom, de ez a tea neve.

 

Honnan?/A tea története:  A tea egy Pickwick variációs dobozban volt, amit még én vettem magamnak, valamikor régebben. Sajnos ezt a fajtát külön nem lehet kapni, legalábbis kicsiny hazánkban nem, csak a többivel egyben.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: Szerintem mindenki találkozott már a Pickwick variációs dobozú teáival az áruházak polcain. Ízléses, színes dobozok, benne 20 filter teával, négy féle ízben, papír filterekbe csomagolva. A szokásos minőség, szerintem mindenkinek megfizethető áron, ezáltal olyan népszerű a márka.

 

Illat: A filternek és a benne lévő teának szárazon édes gyümölcsös illata van, forró vízzel felöntve is megmarad ez az illat, csak intenzívebbé válik a tea kioldódásakor.

 

Íz: Tényleg déligyümölcsös. Először azt hittem csalódás lesz, de az íze mint az illata: édeskés, gyümölcsös, mögötte megbúvó fekete tea ízzel. Nagyon kiegyenlítik egymást az ízek, igazán ízletes.

 

Szabad asszociáció: Tényleg a messzi dél jut az eszembe róla. Ízében a trópusok, a napsütötte déli tájak jutnak az eszembe.

 

Összesítés: Finom. Nekem bejön, annak ellenére hogy szkeptikus voltam ezzel a teával kapcsolatban, hiszen nagyban aromásított, és kevés igazi gyümölcsöt tartalmaz csak (1%). Reggelente szeretem inni, a fekete tea miatt élénkít, édeskés, gyümölcsös ízével pedig napsugarat hoz kicsit az álmos szürke reggelekbe.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet