Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Pickwick - Narancs tea

 

 

 

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?

Ez egy ízesített fekete tea, a felirat szerint valódi gyümölcs darabokkal és gyümölcs aromával.

 

Honnan?/A tea története: Ebből a teából mi mindig tartunk itthon, mivel a családom megbízható márkának tartja, és a variációk csomagolású teadobozban mindenki talál magának megfelelőt.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolásról: azt hiszem mindenki látott már ilyen teát, a boltok polcain állandó vendég, tömegteának is mondanám. Színes doboz, a tea színes papír filterekben, amin a gyümölcs rajza/képe szerepel. Igazából semmi különös nincs benne, megbízható márka, szokásos teája. Az első benyomás elég semleges.

 

Illat: A tea illata inkább fekete teát idéz mint narancsot, de a forró vízzel leöntve már felszabadul egy kis narancs aroma, amit észre lehet venni.

 

Íz: Az íze is inkább fekete tea, enyhe narancs ízzel, ami inkább aroma, mint narancshéj vagy narancsdarab. 3 percig áztattam, fekete tea mivolta miatt, mivel a hosszabb áztatás után nekem kissé túl erőteljes és kesernyés az íze, nem annyira érezni benne a narancsot.

 

Szabad asszociáció: Álmos őszi reggel, vagy egy esős délután, amikor jól esik egy fekete teát kortyolgatva olvasgatni.

 

Összesítés: Az itt leírt negatív megjegyzések ellenére is .. nekem kellemes élmény ezt a teát kortyolgatni, mert szeretem a fekete teát és a narancsot is. Ebből a (kék) variációs dobozból, nekem ez a tea jön be a legjobban.

 

 

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet