Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Teekanne - Zöld tea fügekaktusszal

 

 

 

 

Milyen tea?/Miből áll?: Ez a tea a Teekanne egyik specialitása, egy finom zöld tea, fügekaktusz ízesítéssel. Furcsa kombináció, főleg hogy először lövésem se volt mi az a fügekaktusz, de érdekesnek tűnt. :)

 

Honnan?/A tea története: Ajándékba kaptam ezt is. Különlegesnek tűnt, én pedig szeretem a furcsát, különlegest, így meg lett véve és nekem lett ajándékozva, amiért ezer köszönet, mert közben nagyon megszerettem ezt a teát.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A doboz egyszerű szép zöld papírdoboz, amiben papír filterben sorakoznak a teácskák. Az elején csak angolul szerepel rajta hogy fügekaktuszos, nem számítva a növény képét, amiről szerintem nem sok ember mondaná meg, hogy az az. A teát a filterben szemlélve látszik, hogy ezek nem porrá zúzott, hanem nagyobbacska tealevelek, ami jó pont. A teát felöntve a főzetnek aranysárga színe van. Szemet gyönyörködtető szerintem, nagyon szép.

 

Illat: Érdekes illata van. A filternek és a teának szárazon zöld tea illata, halványan átsejlik valami, amit nem lehet beazonosítani. Leforrázva aztán megjelenik ez az illat, a fügekaktuszé, amit az aloe-hez tudnék hasonlítani, ha valaki ivott/szagolt már aloe-s italt. Nagyon kellemes, frissítő aromája van.

 

Íz: Aki szereti a zöld teát annak mindenképpen pozitív ez is. 3-5 perces áztatás van ráírva, amiből én hármat vettem alapul, mert a sok áztatástól a zöld teák kissé kesernyéssé válnak, amit nem mindig szeretek. Így viszont nagyon finom, egyedi ízű teát kóstolhatunk. Ez az íz.. nem tudnám mihez hasonlítani.. ki kell próbálni. Kicsit gyümölcsös.. kicsit füves, frissítő ital, mindenkinek ajánlom, melegen-hidegen.

 

Szabad asszociáció: Frissítő tavaszi zápor jut eszembe róla.

 

Összesítés: Nagyon bejön ez a tea. Tényleg csak ajánlani tudom, mert nem mindennapi, frissítő és egészséges is. Már a második dobozzal fogyasztom belőle mióta találkoztam vele és ha elfogy, biztosan szerzek másikat. :)

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet