Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

TeeTime - Citrom tea


Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy gyümölcs tea, hibiszkusz,csipkebogyó almahús és citromhéj van benne, meg egy kis citromaroma.

 

Honnan?/A tea története: A családom szokott ilyeneket is venni, így egy bevásárló utuk során ilyen is került a kosárba, mert hogy olcsó és próbáljuk ki. Így hoztak nekem egy dobozzal.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A külső doboza szép, ízléses, magyar felirat is van, minden a legnagyobb rendben. A tea úszó filteres, azaz nincs hozzá lógató szál, amivel a teát a vízből ki tudjuk halászni. Rosszpont hogy az úszó filtereket nekem kell széttépni mert össze vannak forrasztva. Úgy önmagában semmi bajom az úszó filteres teákkal, személyes tapasztalat hogy ezek közül kevés olyan van, ami minőségi tea, de akad azért olyan is.

 

Illat: Gyümölcsillat, savanykás, nagyon hibiszkuszos, mind „szárazon” a filterben, mind felöntve. Van egy sanda gyanúm, hogy az íze is az lesz.

 

Íz: Citromos tea, de mégis piros színű, ízében is a hibiszkusz és csipke dominál, kevésbé a citrom. Ízesítenem kellett, mert nagyon savanyú maga a tea alapból, így tettem bele egy kis mézet. Valahogy a nélkül nem volt olyan jó.

 

Szabad asszociáció: Hm.. nem is tudom.. valamiért öreg nénik jutnak az eszembe róla, akik kötögetés közben ezt a teát szürcsölgetik.

Összesítés: Nem a legjobb tea, de mondjuk mit várunk egy ilyen olcsó (109 Ft-os) teától. Semmi bajom a hibiszkusz és csipkebogyó párosítással, de ha citromosnak hívnak egy teát, akkor szerintem annak legyen citrom íze. A hibiszkusz-csipke teát egyébként szeretem, önmagában, de ha, más gyümölcsteákban a domináns gyümölcs helyett is ezt érezni, az szerintem nem a legjobb.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet