Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Twinings - Lady Grey tea

 


Milyen tea?/Miből áll?: Ez egy klasszikus fekete tea, gyengéden aromás fajta. A híres Earl Grey tea párja, csak ez a bergamott aroma mellett, citrus gyümölcsök aromáját így egy kis narancsét és citromét is tartalmazza.

 

Honnan?/A tea története: Ezt a teát egy bevásárló körutamon szereztem, egy másik Twinings márkájú teával együtt, mert akciós volt. És mivel ez egy híres és kedvelt márka, és már én is próbáltam többször is, így hát be kellett szerezni belőle otthonra is egy kis készletet.

 

Külső/Csomagolás/Első benyomások: A csomagolás is hozza a színvonalat. Gyönyörű kék doboz, bár magyar felirat ezen sincs, csak angol, lévén igazi angol teáról van szó. Nagyzolásképp a csomagoláson és a filteren is szerepel a megjegyzés hogy a Twinings az angol királynőnek is szállít teát. A filterek is gusztusosak, fel van tüntetve rajtuk a tea erőssége is (minél több tealevél van a filteren a megjelölt helyen, annál erősebb, aromásabb teával van dolgunk). Ez a tea az ötös skálán 2-es erősségű, legalábbis a papír szerint. Ezzel tudnék vitatkozni, de végülis csak az elkészítéstől függ minden.

 

Illat: Már a tea filternek nagyon erős illata van, megrohanja az ember érzékeit a citrus gyümölcsök és a bergamott fanyar aromája, összevegyülve a minőségi fekete tea levelek illatával. Forró vízzel felöntve aztán ugyanez marad az illat, csak újabb mélységekkel gazdagszik „kiteljesedik” az illat, ami erre a teára egyedileg jellemző. Ha bekötött szemmel az orrom alá dugnák ezt a teát, szerintem úgyis meg tudnám mondani hogy milyen tea, annyira jellegzetes illata van.

 

Íz: Ahogy már korábban is leírtam, fekete tea, megbolondítva egy kis citrus aromával, és bergamottal. A filter 2-5 perc áztatást jelöl meg, amiből én három perc áztatást vettem alapul, mert ez már bevált az ízesített fekete teák esetében. A tea aromája kellemes, tényleg igaz rá hogy az Earl Grey női változata, annál kissé könnyedebb, ugyanakkor élénkítő hatású teakeverék. Én nem ízesítettem, de aki szereti tehet bele egy kis cukrot vagy mézet.

 

Szabad asszociáció: Nem tudom miért, nekem könyvtár vagy egy olvasgatós téli, sötét délután jut eszembe róla, hóeséssel.

 

Összesítés: Nagyon szeretem ezt a teát, így elfogult vagyok. A Twinings amúgyis egy világpiacon ismert márka, így én sem lehúzni sem isteníteni nem fogom. Egy megszokott márka különleges, hagyományos teája ez, ami szerintem igazán finom. Megéri kipróbálni, amennyiben az ember szereti a fekete teákat.

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Asztali nézet