Darky TeaBlogja
"..A tea főzete a legédesebb harmat a mennyországból.."

Vitto tea - Banana surprise

 

 

Milyen tea?/Miből áll: Ez egy banános gyümölcstea, egy csipet fahéjjal. A vitto teás dobozból származik, szóval ezis bio, mint a márka legtöbb teája. A neve Banana Surprise, banános meglepetést jelent. Szerintem találó.
 
Honnan?/Tea története: Egy pici bioboltban vettem, ahogy azt már meséltem, a lakhelyemen. Mikor megláttam rögtön vennem kellett egyet, annyira kíváncsi voltam az ízére.
 
Külső/Csomagolás/Első benyomások: A tea doboza a képen látható, színes, gyümölcsös dobozka. 20 filter lapul benne, mindegyik ízből, így ebből is 5 db. Sajnos ez nagyon gyorsan elfogy, így általában pótolnom kell a készletet. Magyar felirat ragasztott címkén, nagyon apró betűkkel látható. A filtertasakok, fehérek, rajta gyümölcsök képével. Pozitív első benyomás.
 
Illat: A tea illata a filterben, szárazon olyan, mint a banánpehely, édeskés, finom banánillat. Aztán forró vízzel felöntve megjelenik halványan a fahéj íz is, de még mindig a banán édeskés íze dominál.
 
Íz: Ízre is inkább banános, édeskés, de így nem annyira mint illatban. Mintha halványan más gyümölcsöt is éreznék az ízében, gondolom adalékként más is került bele, de ígyis a banán dominál. A fahéjat nem érzem. Egy pici mézet tettem bele, ugyanis a próba idején éppen meg voltam fázva. De ízesítetlenül is nagyon finom. (Tapasztalat.)
 
Szabad asszociáció: Banánturmix jut eszembe róla.
 
Összesítés: Nagyon finom. Bátran ajánlom a banán kedvelőinek. Koffein mentes, így bármikor ihatjuk. Kellemes, szinte csemege számba megy.
***

 

Hírek

  • Darkyteablog a twitteren!
    2012-04-04 11:03:26

    Rövid teaelemzések, új teák, hangulatképek, teabemutatók. https://twitter.com/#darkyteablog

  • Hosszú kihagyás után, újra friss!
    2012-04-04 11:01:43

    Végre rendeződött a gépemet illető káosz, így frissítettem a teáimat. :) Folyamatosan fogom feltölteni az elemzéseket, mert sok megvan írva, csak nem tudtam feltenni. Az oldalt is átalakítom picit, több lesz az írás, és a kép, többfajta modult tervezek még, szóval lesznek dolgok. Addig is 4 új teát hoztam és folyamatban a kért elemzések is.

Szavazás

Mivel ízesíted a teádat?
Édesítőszerrel.
Édesítőszerrel és citrommal.
Cukorral és mézzel.
Citrommal.
Citrommal cukorral és mézzel.
Citrommal és cukorral.
Cukorral.
Semmivel. Ízesítés nélkül iszom.
Citrommal és mézzel.
Mézzel.
Kandiscukorral.
Fűszerekkel.
Tejjel.
Tejjel-cukorral.
Minden fajta teát másképpen iszok.
Amihez épp kedvem van.
Asztali nézet